Module Gezondheidszorg

Algemeen

Deze opleiding richt zich op de specifieke vaardigheden voor het schoonmaken in zorginstellingen. Hygiënische eisen vormen de leidraad. Tijdens deze opleiding wordt er gewerkt met de microvezelmethode. Deze opleiding kan daardoor alleen gevolgd worden door deelnemers die in het bezit zijn van het diploma Basisopleiding Schoonmaken. Het is een praktisch en ergonomisch verantwoorde module voor schoonmaak medewerkers, die in de zorg werken of willen gaan werken.

Opzet en opleidingsduur

De Basisopleiding Schoonmaak, inclusief de Module Gezondheidszorg, bestaat uit acht dagdelen van 3 uur. Lesdagen zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag.

Aantal deelnemers

Minimaal 6

Toelatingseisen

Deze opleiding betreft een aanvulling op de basiscursus Schoonmaak en kan alleen in deze combinatie worden gevolgd. De module Gezondheidszorg kan niet als los onderdeel worden gevolgd.

Examen en diplomering

Het examen wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau en is zeer praktijk gericht. De NIVO Academie zorgt voor aanmelding van de deelnemers bij het RAS-Examenbureau. Er wordt naar gestreefd om het examen op de leslocatie af te nemen. Na het behalen van het examen voldoen de deelnemers aan de door de RAS vastgestelde normen en ontvangen zij het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken, inclusief de Module Gezondheidszorg.

Prijzen en vergoedingen

Onze tarieven zijn per deelnemer op aanvraag beschikbaar. Bedrijven die zijn aangesloten bij Schoonmakend Nederland krijgen van de brancheorganisatie RAS een vergoeding per deelnemer.

De Basisopleiding Schoonmaak, inclusief de Module Gezondheidszorg, kan ook voor medewerkers van een extern bedrijf worden georganiseerd. Deze InCompany opleiding kan op elk gewenst moment starten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Aanmelden of meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor de Module Gezondheidszorg? Vult u dan het aanmeldformulier in. Heeft u andere vragen dan kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen spoedig contact met u op.

De thema’s die tijdens de Module Gezondheidszorg worden behandeld zijn:

– Werken in de Gezondheidszorg

– Hygiëne

– Reinigen van patiëntenkamer

– Reinigen van sanitair

– Cytostatica

– Desinfectie

– Communicatie

In verband met het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen worden de opleidingen momenteel weer in zeer kleine groepjes opgestart. We vermelden de data en locaties zo spoedig mogelijk op deze website. Informeer gerust via het contactformulier over de reeds geplande data en locaties. We informeren je graag over de mogelijkheden.