NIVO Academie winnaar van de Best Practice Award 2013

Op donderdag 16 januari 2014 is voor de tweede keer de Best Practice Award van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag uitgereikt in Brasserie de Gruyterfabriek, ‘s-Hertogenbosch. Een professionele jury heeft 4 initiatieven genomineerd die elk de krans kregen zich daar te presenteren. Na afloop koos het aanwezige publiek de winnaar.

Juryrapport:
NIVO Academie
 ontwikkelt en verbetert de kennis en vaardigheden van medewerkers.  Zij zijn actief in het duurzaam verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van de schoonmaakwerkzaamheden. Eigen praktijkdocenten begeleiden niet alleen de deelnemers maar kennen de opdrachtgevers en hebben feeling met de praktijk. Sinds de oprichting van de NIVO Academie (juli 2012) hebben meer dan 500 werknemers het erkende RAS-diploma Basisvakopleiding Schoonmaak behaald.

Publiek kiest
Nieuw dit jaar was dat het aanwezige publiek de winnaar koos. Tijdens een interactief programma kregen alle genomineerden de kans om zich te presenteren. Om aan te geven waarom juist zij de Award verdienden. De manier waarop zij zich presenteerden was pakkend en het publiek werd getrakteerd op informatieve doeltreffende presentaties en persoonlijke en innemende interviews met schoonmaakmedewerkers. Daarnaast gaven alle genomineerden in een korte videoboodschap aan waarom zij de award verdienden. Vervolgens kon het publiek stemmen op hun favoriet.

De vier Best Practices laten zien dat er veel goed gaat in de schoonmaak­branche. ‘Hierbij wil ik dan ook opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers  en intermediairs oproepen om een Best Practice aan te leveren over hoe de Code wordt toegepast. Als input  voor de volgende Best Practice Award én om op de website van de Code te plaatsen’, is de uitnodiging van Kees Blokland, voorzitter van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag.