Basisopleiding Schoonmaak

Opleiding Basisopleiding Schoonmaak
Duur Zes dagdelen van 3 uur.
Prijs per deelnemer € 375,00 (excl. BTW)

Schoonmaken kan toch iedereen…..leren? JA! Veel handelingen hebben we van huis uit meegekregen en overgenomen. Maar daarmee ook de onhandigheden en/of gebreken. Professionele schoonmaak gaat verder dan dweilen (moppen), het schoonmaken van een toilet (hygiënisch verantwoord) of het afnemen van bureaus. Het vergt kennis en kunde van schoonmaakproducten, de juiste werkvolgorde en veiligheidseisen.

Opzet en opleidingsduur
De Basisopleiding Schoonmaak bestaat uit zes dagdelen van 3 uur en het examen is hierbij inbegrepen. Lesdagen zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag.

Aantal deelnemers
Minimaal 6

Toelatingseisen
Aan de opleiding worden geen toelatingseisen gesteld.

Examen en diplomering
NIVO Academie zorgt voor aanmelding van de deelnemers bij het RAS-Examenbureau. Het examen wordt afgenomen op locatie door het landelijk erkende RAS-examenbureau. Zij verzorgen de oproep en plannen voor elke cursist afzonderlijk het examen in. Gedurende een uur wordt zowel de theoretische als praktische kennis van de cursist getoetst. Er wordt naar gestreefd om het examen op de leslocatie af te nemen. Het examen is bij de cursusprijs inbegrepen, een herexamen wordt extra in rekening gebracht. Na het behalen van het examen voldoen de medewerkers aan de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen zij het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaak.

Prijzen en vergoedingen
Prijs per deelnemer, excl. BTW: € 375,00

Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal en examen. OSB aangesloten bedrijven krijgen een vergoeding per deelnemer van de RAS.

InCompany opleiding
De Basisopleiding Schoonmaak kan ook voor deelnemers uit één bedrijf worden georganiseerd. Desgewenst op uw eigen locatie. Een in-company opleiding kan op elk gewenst moment starten met een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

Neem contact op
Wilt u meer informatie over de Basisopleiding Schoonmaak of wilt u meer weten over de InCompany mogelijkheden bij NIVO Academie? Neem dan contact op met NIVO Academie:
058 – 284 9515
info@nivoacademie.nl

De thema’s die tijdens de Basisopleiding Schoonmaak worden behandeld zijn:
– Microvezelmethode
– Waarom is schoonmaak belangrijk?
– Basisregels
– Kwaliteit en werkprogramma
– Veilig werken
– Pictogrammen
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Communicatie
– Ergonomie/houding
– Rechten en plichten/cao
– Interieuronderhoud
– Uitrusting werkwagen
– Dagelijks sanitair onderhoud
– Periodiek sanitair onderhoud
– Stofwissen en moppen
– Periodieke werkzaamheden

Opleidingsdata en locaties

Er zijn momenteel geen inschrijfmogelijkheden beschikbaar.

... Na 40 jaar zie ik dat sommige werkzaamheden toch ook makkelijker kunnen. Het vak wordt steeds leuker en ik ben zo blij dat ik niet achter de kassa zit
... Ik vind het leuk om mensen te helpen en wil mijn werk zo goed mogelijk doen. Door deze opleiding leer ik veel bij over sanitair onderhoud.
... Om mijn studie te financieren, werk ik in de schoonmaak en investeer met deze opleiding in mijzelf en mijn klanten.
... Een schoon en opgeruimd pand geeft elk bedrijf een mooie uitstraling. Ik maak deel uit van dat visitekaartje door mijn bijdrage.
... Ik wil alle papieren halen, mijn kennis vergroten en carrière maken. Ik ben dan ook de 1e die zich aanmeldt voor de volgende opleiding.